After Work på Navigli i Milano

En AW på Navigli i Milano är en oförglömlig upplevelse!

Navigli kvällstid

Mitt första möte med denna del av Milano blev en ögonöppnare! Jag hade bara sett Milano från sin lite tråkiga och gråa betongaktiga sida. För Milano är så mycket mer än så, det är en varm, lite stressig och pulserande stad. Känn av stadens nattliv sippandes på en iskall margherita eller mojito sittandes på en av kanalbåtarna! Detta är en del av staden som bjuder in till fest och sammanhållning, jag kan gå och strosa runt här en hel dag utan att tröttna, det finns alltid någon eller något intressant att vila ögonen på. Sommarmånaderna bjuder på ett stort utbud av barer och restauranger, där skratten och sorlet av människor blandar sig med musiken. Feststämmningen är påtaglig och ibland är det svårt att via sig fram bland myllret av människor som njuter och har en trevlig tid tillsammans..

Navigli dagtid

Denna bit av Milano är ett av konstnärernas absoluta favoritställen, du kan beskåda konstverk från modern nutida tid. En svunnen och förlorad epok som ger ett samtidiga avtryck i gatumusikanter spelar underbara truddelutter. Platsen är magisk, med all världens nationaliteter samlade på en samma plats.

Historia

Karta över kanalerna

Lite historia om dessa underbara kanaler, faktum är att konstruktionen av den första navigerbara delen härleder ända till mitten på 1100-talet. Och under trettiofem år från 1439 till 1475, byggde man 90 kilometer kanaler i Milano-området. Realisereringen av detta ingenjörs mästerverk bidrog med 25 slussar för att klara av den stora höjdskillnaden sjöarna emellan på hela 23 meter.

Sluss skapad av Leonardo Da Vinci

Med Leonardo da Vinci ankomst till Milano år 1482, fick han i uppdrag av Ludovico il Moro att studera ett nytt kanalsystem. Resultatet gjorde navigering möjlig från Valtellina till Milano.

Skål / Cin Cin / Salute

Marie-louise

Kommentera

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: