Il parco di Monza

Il Parco di Monza är Italiens ”Central Park” och varför inte upptäcka hur italienarna spenderar sin fritid. All ära till att besöka museer och de stora turistattraktioner, men ibland kan det även vara skönt att se hur man lever just i det landet eller staden. Och Monzas park är ett utmärkt tillfälle att tillsammans med familjen och vänner utforska denna park. Parken ligger cirka 20 km nordest om Milano och man kan ta sig hit både med buss och pendeltåg.

Kultur..

Ett besök på Villa Reale di Monza med sina utställningar eller guidade turer där vi får veta lite mer om Italiens nobel i form av kejsare och kejsarinnor.

Monza parken

Parken har ett enormt historiskt landskap och konstnärligt värde och är en av de största inhängnade parkerna i Europa. Som även anses vara den gröna juvelen i Monza. En resurs av fred, välbefinnande och kultur och är ett privilegierat resmål för turism och fritid. Parken är alltid levande tack vare de många initiativ som föreslås i form av sportevenemang och mycket mer.

Sport..

Mountainbike

Det lockar tusentals friluftsälskande italienare som kommer hit för att utöva många sporter: allt från stavgång till löpning, från ridning till orientering.  Allt i en levande naturlig miljö, där ni kan strosa bland urgamla skogsdungar till öppna ängar, eller promenera längs floden innan ni smiter in i något historiskt monument för lite kulturintag.

Familj..

Äventyr i parken

Det är en perfekt plats för familjer, med lekplatser och picknickområden. Man kan mata ankor och ekorrar, sparka boll. Och det finns perfekta gömställen för en kurragömma samt jättebord och stolar att leka med. Miljölaboratorierna i Cascina Mulini Asciutti och djuren på gården San Giorgio ger barnen möjlighet att läsa sig om naturens underliga ting. Varför inte avsluta dagen i ett dopp i utomhuspoolen.

Önskar er alla en trevlig vistelse i denna underbara park!

Marie-louise

Kommentera

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: