Romantik på hög höjd!

Il Baratto S. Vigilio

Bergamo var ju min sista adress innan det blev hemfärd till Sverige och de undangömda pärlorna är många även här.  Men jag vill ta er med till en av de mest romantiska platserna i Bergamo, där ett frieri till sin käresta på Il Baretto di S. Vigilio (bordsbokning krävs) kan var den ultimata platsen!

Den här platsen står med i alla handböcker för turister men den är väl värd att tas med även här.

Historisk plats

San Vigilio slott

San Viglilio! En historisk plats med anor ändra till romarnas tid och år 1166 blev denna plats en strategisk militär plats för att försvara Bergamo från sina förövare. Platsen finner man 496 meter över havet och har kommer man till fots ( inte att rekommendera i höga klackar) eller med taxi (det är förbjudet att åka med egen bil upp dit, krävs tillstånd) eller med linbanan, vilket jag rekommenderar. 

Linbanan

Linbanan

Man åker från centrala Bergamo med två linbanor, först till Cittá alta (gamla stan) och sen med linbanan till San Vigilio. Linbanan byggs 1912 för att ansluta kullen till Porta Sant’Alessandro. Som även kallas bundsförvant till den romantiska atmosfären som du sveps med i när du kommer upp hit. Även den mest hårdhudade kan nog känna vibrationerna i luften.

Underbar vy från S.Vigilio

Utöver de två perfekt belägna restaurangerna finner ni även ruinerna av Castello di San Vigilio. Slottet är numera i Bergamos komuns ägo och öppnade för allmänheten 1962. Möjlighen att besöka den hemliga passagen vilket förbinder San Marco fortet med själva slottet finns. Då via överenskomna guidade turer som organiseras av en grupp som heter Le Nottole.

En förtrollande plats där historien och atmosfären tar dig genom tid och rum!

Marie-louise

Kommentera

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: